13 Ağustos 2014 Çarşamba

Sosyal Medya Bağımlılığı


İnternetin gelişmesi ile birlikte cebimize kadar giren teknoloji, insanlar için birer bağımlılık halini almış durumda. Özellikle sosyal medya sitelerinin artık herkes tarafından kullanılması, gün içerisinde durmadan üyelik hesaplarımızı kontrol etmemize neden olarak rahatsız edici boyutlara ulaşmaya başlamıştır. Sosyal medya bağımlılığı olarak adlandırılan bu durum, günümüzde psikolojik bir araştırma konusu halini alarak fazlaca konuşulan bir durum halini almıştır.

Msn ile başlayan sosyal medya bağımlılığı, Facebook, Twitter ve Instagram ile devam ederek günlük yaşantımızın büyük bir kısmını kaplamıştır. Peki ya artık sizce de kafalarımızı birazcık da olsa bu sosyal medya hesaplarından kaldırmamızın vakti gelmedi mi?

İşte sizi sosyal medya bağımlılığından kurtaracak birkaç öneri;
1.) Kendinize sosyal medya hesaplarını kullanma kuralı koyun. Örneğin Facebook hesabınızı günde 2 kez kontrol edeceğinizi ya da akşam 6'dan sonra Twitter'a bakmayacağınıza dair kendinize söz verin.
2.) Sosyal medya hesaplarınızı durmadan kontrol etmek yerine başka uğraşlar bulmayı deneyin. Mesela arkadaşlarınıza ve ailenize daha fazla vakit ayırın.
3.) Kendinize koyduğunuz tüm kurallara rağmen buna uyum sağlayamıyorsanız, telefonunuzdan sosyal medya uygulamalarınızı silin. Hatta bilgisayarınızdan da bu sitelere engel koyabilirsiniz.
4.) Eğer sosyal medya bağımlılığınız sizi fazlasıyla rahatsız etmeye devam ediyorsa, tüm sosyal medya hesaplarınızı silin veya dondurun. Bir süreliğine bu tür mecralardan uzak kalmak size yarayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder