5 Haziran 2014 Perşembe

Tüketim Çılgınlığı İnternette Devam Ediyoru

http://www.modainmoda.com/

İnsanoğlu varoluşundan bu yana ihtiyaçlarını karşılayabilmek için alışveriş yapmıştır. Eski çağlarda takas yöntemi ile yapılan alışverişler, paranın icadı ile birlikte yerini klasik alışveriş mantığına bırakmıştır.

Uzun yıllar nakit paraları ile alışveriş yapan insanlar, kredi kartları ile yepyeni bir döneme girdiler. Kredi kartları sayesinde o an nakit parası olmasa bile limiti dahilinde alışverişini gerçekleştiren insanlar, böylece yeni bir çılgınlığa adım atmış oldular. Kredi kartı ekstreleri sardı dört bir yanımızı. Daha sonra da internet girdi hayatımıza. İnternet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte yeni bir kavramla, yani e-ticaret ile tanıştık. Alışverişin dijital hali olan online alışveriş, birçok kişi tarafından tercih edilir hale geldi. İnsanlar bu sayede uzun kasa kuyruklarından, bir türlü bulunamayan ürün boyutlarının ve bedenlerinin sıkıntısından kurtulmuş oldular. Online mağazalardan alışveriş yapan kişi sayısı arttıkça bundan zarar gören mağazacılık sektörü de yeni yollar aramaya başladı. Özellikle hanımların bayan giyim kategorilerine gösterdikleri ilginin farkında olan markalar, kendi ürünlerini de online yollarla satarak satış rakamlarını artırmaya başladılar.
http://www.modainmoda.com/

Dünyaca ünlü markaların ürünlerine ulaşabilmeyi kolaylaştıran online alışveriş siteleri, dünya sınırlarını yerle bir ederek alışveriş sektörüne inanılmaz bir hareketlilik getirmiştir. Kredi kartına taksit ya da kapıda ödeme gibi ödeme kolaylıklarına sahip olan insanlar da daha fazla alışverişe yönelerek tüketim çılgınlığını devam ettirmişlerdir. Önümüzdeki yıllarda da artmaya devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder