5 Haziran 2014 Perşembe

E-ticaret Hakkında Kişisel Birkaç Fikir


Online alışveriş hakkında çoğu yerde yazılıp çiziliyor. Hatta faydalarından ve zararlarından bahsediliyor. Bu nedenle ben de son yıllarda adını çokça duyduğumuz e-ticaret siteleri hakkında kişisel fikirlerimi dile getirme kararı aldım.

2012 yılında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ülkemizde internete erişim imkanı bulunan hane oranı %47,2'ye yükselmiş durumda. Bilgisayar ve internet kullanım oranının arttığı günümüzde, e-ticarete olan ilginin de aynı oranda arttığı gözlenmektedir. Her beş kişiden birinin internetten alışveriş yaptığı saptanmış durumda. Bu oranın %44.5'ini bayan giyim, geriye kalanını ise elektronik, ev eşyası ve günlük gereksinim maddeleri gibi ürün grupları oluşturuyor.

Yukarıda bulunan bilgiler ışığında sanırım şöyle bir yorum yapabiliriz; alışveriş çılgınlığı artık dijital dünyada devam ediyor! Aslında bakılırsa bu durumu yadırgamamak gerektiği kanısındayım. Çünkü alışveriş siteleri sayesinde insanlar artık uluslararası sınırları kaldırarak diledikleri markanın diledikleri ürününe kolay yollarla sahip olabiliyorlar. Üstelik fiyatlar da genel olarak mağaza fiyatlarının altında oluyor. Hal böyle olunca da insanların alışveriş sitelerini neden tercih ettiğini anlayabiliyoruz.

Zamandan ve maddi külfetten maksimum fayda sağlamanıza neden olan online alışveriş siteleri sayesinde siz de istediğiniz ürüne en kolay yoldan sahip olabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder